Добри вести за оние кои имаат бугарски пасош

Loading...

Бугарските граѓани од 1 декември во Канада ќе патуваат без ограничувања. Канада најави официјално укинување на визите за бугарските и романските граѓани.
Според најавата од 1 мај  во Канада без виза ќе можат да влегуваат  бугарските граѓани кои во последните 10 години имале канадска виза, како и оние кои имаат важечка виза за САД.
Канада  во овој период ќе бара од бугарските граѓани да издадат електронска дозвола за патување. До олеснувачкиот режим за патување се стигна по потпишувањето на договорот за слободна трговија меѓу Европската унија и Канада.  Канада најави официјално укинување на визите за бугарските и романските граѓани.
Според најавата од 1 мај  во Канада без виза ќе

loading...