Дода: Република Македонија од денеска не постои повеќе

Република Македонија од денеска не постои повеќе, ова во Фејсбук статус го пишува албанската пратеничка Месила Дода.„Република Македонија од денеска не постои повеќе. Нејзиниот крај си го потпиша самиот претседател на оваа држава Ѓорге иванов,. Тој е најсрамниот претседател во историјата на оваа држава. Со еден противуставен акт тој ги прогласи за непријатели пола народ од оваа лаборатористичка држава, во која не се знае како ќе има соживот наредните 2.000 години“, пишува во статусот Дода.

Таа во статусот упатува доста навредливи зборови кон претседателот Ѓорге Иванов, таа вели дека Албанците во Македонија или треба да го уништат претседателот, или сами да прогласат независност, во што би им помогнале сите Албанци.
„Денес Албанците во ФИРОМ имаат два пата по кои треба да одат: Или денеска сами да прогласат независност и сите ние заедно да им помогнеме да успеат во тоа, или да одат и да го уништат гнасниот претседател кој ги кочи да живеат. Ние Албанците имаме само еден начин како да преживееме во ова место каде што господ не определил, а тоа е да стегнеме раце и сите заедно да одиме раво кон една единствена држава… Затоа што имаме само една татковина“ , завршува Дода на Фејсбук.
Месила Дода е дел од Албанскиот парламент од 2001 година.„Република Македонија од денеска не постои повеќе. Нејзиниот крај си го потпиша самиот претседател на оваа држава Ѓорге иванов,. Тој е најсра

Пронајдете не на следниве мрежи: