Додадете ШЕЌЕР во шампонот и ќе добиете НЕВЕРОЈАТНО МОЌЕН ЕЛИКСИР за косата!

Loading...

Сите знаеме дека шеќерот е ужасен за линијата, но се чини дека може да направи чудо за нашата коса.Дерматологот Франческа Фуско верува дека сите би требало да додадат шеќер во шампонот како косата би била почиста и поздрава.
Таа тврди дека додавањето големите лажици шеќер во шампонот помага во ексфолиацијата на скалпот на главата.

„Со додавањето шеќер во дневната доза на шампон ефикасно вршиме ексфолиација на косата,ги отстрануваме мртвите ќелии на кожата и дозволуваме на балсамот поефикасно да допре до влакната и коренот на косата.Во исто време подобро ја чистиме косата и ја пружуваме потребната влажност„ тврди таа.
Скалпот на главата е подеднакво важен како и самата коса,ако не и повеќе тврдат стручњаците.
Ако не обрнуваме доволно внимание на темето,тоа може да спречи раст на нова коса и да доведе иритација.
Најдобро од се ,шеќерот нема да остави никаква трага бидејќи водата ќе го испере.
Сепак,ова не би требало да го правите пречесто,бидејќи премногу ексфолиација може да го поремети балансот на природни масла во косата.Најдобро би било шеќерот да го користите 3 до 5 миења.Дерматологот Франческа Фуско верува дека сите би требало да додадат шеќер во шампонот како косата би била почиста и поздрава.
Таа тврди дек

loading...