Dodge Viper помоќен од Bugatti Veyron!

Loading...

Американската тјунинг куќа RSI, специјализирана за Dodge Viper, ја претстави својата најнова креација, помоќна и полесна од Bugatti Veyron.
 Моделот е основан на American Club Racing верзијата, која е претставена за првпат во 1999 година, додека пак RSI SRT – 10 ACR е стар само пет години. 
 
Тежината на овој автомобил е намалена за 22 кг за разлика од стандардниот модел, но најипмресивниот дел кај оваа трансформација е додадениот турбо компресор кој произведува 1000 КС на обично гориво и 1300 КС на тркачко гориво.
 
Тјунерите од RSI во овој автомобил вметнале мат црни АDV1 фелни, 19 инчни на предните и 20 инчи на задните гуми.
 Моделот е основан на American Club Racing верзијата, која е претставена за првпат во 1999 година, додека пак RSI SRT –

loading...
Loading...