Додовски за РСМ: СДСМ сака да дојде на власт без победа

Loading...

Кај СДСМ нема план Б и план Ц, кај СДСМ има само еден план од 90-тите наваму, да дојдат на власт без победа, вели поранешниот министер Марјан Додовски во политичкиот магазин „Кворум“ на РСМ.Навраќајќи се наназад, тој истакнува дека не можеме да најдеме ситуација кога СДСМ излегле на избори и победиле.
Според  Додовски одлуката на претседателот Иванов да не го додели мандатот е исправна и е еден храбар чин, бидејќи тиранскиот документ и тој смета дека го загрозува унитарниот карактер на државата. Убеден е дека тврдењата  за тоа дека платформата може да се реализира без да се отвора Уставот се невистина.
Единствениот излез од оваа ситуација во која сега се наоѓаме вели е распишување на нови предвремени парламентарни избори, но потенцира дека целата работа мора да заврши со партиско политички договор.Навраќајќи се наназад, тој истакнува дека не можеме да најдеме ситуација кога СДСМ излегле на избори и победиле.
Според  Додовски одлу

loading...