„Дојде време за ку*вата” – се обрати тетинот на починатиот Владица

Колегите на двете загинати студентки, кои беа во Голфот, кој налета на Ауди, движејќи се со 160 километри на час, денеска се простија од нив со зборовите: „Денеска се простуваме од живот кој не ни започнал. Денеска се простуваме од живот кој не е довршен…“Во Нови Сад, во факултетот за технички науки денеска е завиен во црно, додека пак Деканот на факултетот со солзи во очите пред студентите говорел за двете студентки кои штотуку завршувале прва година. Тој се обратил кон студентите со зборовите: „Владица завршуваше прва година, штотуку стана член на нашето семејство. Ќе се сеќаваме секогаш на нејзината насмевка, убавина и добрина. Ова е голема трагедија!“
Тетинот на Владица се обрати пред сите колеги кои се завиени во тага и болка при што кажал: „Ви благодарам за поддршката во овие тешки мигови. Изгледа дојде време паметните да молчат, будалите да зборуваат и да се збогатуваат. Дојде време за ку*вата!“Во Нови Сад, во факултетот за технички науки денеска е завиен во црно, додека пак Деканот на факултетот со солзи во очите пред студентите гово

Пронајдете не на следниве мрежи: