Доколку имате мали влакненца на градите бидете внимателни! Еве зошто

Иако  неколку влакненца на градите не е проблем, докторите препорачуваат дека треба да се отстранат. Причината  е едноставна и лежи во  тоа што  ќе расте наназад.Постојат  девојки и  жени, кои  ги имаат  околу брадавиците. Ова не е сериозен проблем, освен естетски. Проблемот настанува доколку влакнетоста се шири  на други  делови  на телото.
Потоа проблемот  можеби  се крие  во  полицистични јајници така што би требало да се обратите на  доктор или гинеколог.
Но, доколку   градите ви  се премногу  влакести можно  е причината е посериозна. Тоа може да биде последица на хормонален  дисбаланс, обично  поради   преголемо ниво  на тестостерон.
Може да биде и  последица на полицистичен синдром  на јајници, која исто  така е последица на  хормонална нерамнотежа.
Покрај цисти, жените со овој синдром имаат  и  акни, нередовни менструални   циклуси, подого менструално крварење, склоност  кон дебелеење и  проблеми  со  зачнување. Кај некои  жени  синдромот на полицистични  јајници  може да биде  поттикнат и од развој на дијабетес и  срцеви  болести.Постојат  девојки и  жени, кои  ги имаат  околу брадавиците. Ова не е сериозен проблем, освен естетски. Проблемот настанува док

Пронајдете не на следниве мрежи: