Докторите со шокантна информација: Нема повеќе операции за пушачите и дебелите луѓе!

Лекарите во  Британија донеле одлука пушачите и дебелите луѓе да не може да се оперираат  се додека  не се ослободат  од лошите  навики и  нездравиот начин на живот.Одлуката  ја донел Здравствениот комитет  на британската  област Хетфордшир, со повеќе од милион жители, а слична рестрикција веќе постои за третина од  британските осигуреници. На пациентите им се остава можност  во  следните   девет  месеци  да ослабат- сите со  индексна маса преку  40 треба да го намалат за 15 %, додека пушачите треба  да се воздржат од  пушење барем 8  недели.
 Забраната  е воведена  прво  само  за  операциите  на колкови и колено, а сега се проширува за сите операции кои  не се чувствуваат  лошо, а нивниот  здравствен проблем  може да се влоши додека  не ги остварат условите за операција.Одлуката  ја донел Здравствениот комитет  на британската  област Хетфордшир, со повеќе од милион жители, а слична рестрикција веќе п

Пронајдете не на следниве мрежи: