Дониран орган стар НЕВЕРОЈАТНИ 107 години!

Loading...

Една жена од Шкотска, неодамна станала најстариот донор на орган и тоа на 107 години!Таа го донирала рожниците, кои му помогнале на помлад пациент да гледа. Во шкотска има доста случаи, каде луѓе во поодминати години ги донираат своите органи. Забележан е голем број од 80-годишни луѓе кои донирале бубрези.
Најстариот донор на органи во Америка, бил еден учител од Тексас, кој починал на 92 години поради излив на крв во мозокот, а неговиот црн дроб, и го спасил животот на 69 годишна жена.Таа го донирала рожниците, кои му помогнале на помлад пациент да гледа. Во шкотска има доста случаи, каде луѓе во поодминати години ги донираат сво

loading...