Дознајте што денес прави човекот кој преживеал мозочен удар!

Loading...

Бразилец по доживеаниот мозочен удар станал параноично дарежлив.
Преоптоварен е да им дели на луќето храна и пари, а ја напуштил и работата бидејќи заклучил дека доволно работел и сега е време да ужива, и постојано им дава на луѓето на кои тоа им треба.

Неговата сопруга веќе се пожали дека се во сериозни финансиски проблеми бидејќи тој разделил речиси се што има – јавуваат локалните медиуми.
 
Лекарите во Рио де Жанеиро на овој случај ќе проучат како функционира делот од мозокот за алтруизам или егоизам, што одлучува дали ќе биде посилно едното или другото при донесувањето на одлуки.
Извор: mkd-news.com

Преоптоварен е да им дели на луќето храна и пари, а ја напуштил и работата бидејќи заклучил дека доволно работел и сега е време да ужива, и

loading...
Loading...