Дознајте што се случува во желудникот откако ќе голтнете мастика?

Loading...

Сигурно досега во животот безброј пати сте проголтале мастика, а исто толку пати сте ја слушнале и приказната дека не смеете да голтате мастики затоа што истите остануваат во желудникот и им се потребни дури седум години за да се сварат.Сепак, вистината е малку поинаква. Точно е дека мастиките се состојат од смола, восок, масти и емулгатори кои што не се лесно сварливи, но човековиот желудник секојдневно прима одредени количини на храна која што е несварлива, па токму и затоа самите мастики не се опасни по живот. Прочитајте повеќе на оваа тема на najadise.mkСепак, вистината е малку поинаква. Точно е дека мастиките се состојат од смола, восок, масти и емулгатори кои што не се лесно сварливи, но човекови

loading...
Loading...