Дознајте што значат трите бои на забната паста и зошто се важни..

Loading...

Сигурно во текот на миењето заби сте се запрашале што всушност значат боите на пастата. Ви откриваме што тие претставуваат и како секоја од нив влијае на вашите заби. Можеби по ова поинаку ќе гледате на забната паста.Секоја „лента„ има различни состојки, како и различно делување а еве што тие значат:
Флуорид (бел дел) е највредната и најважната состојка во пастата за заби. Содржи супстанци со помош на кои забите се избелуваат, а уште поважно е дека ги штити забите од кариес.
Син (или зелен) гел има антимикробно делување, го освежува здивот и ја штити внатрешноста на устата од бактерии.
Црвен гел е додаден покасно и содржи некои од клучните елементи за здраво непце.
Ваков изглед на пастата не е неопходен но претставува одлична маркетиншка стратегија. Продажбата ќе биде поефикасно доколку самиот изглед на производот е симпатичен за окото на купувачот.
Исто така, посто и тајна која се крие на самото дно на амбалажата. Имено, квадратот на долниот дел на тубата говори за состојките кои се наоѓаат во пастата за заби, а ажно е да се разликува која боја што претставува:
Зелен код – потполно природни состојки
Син код – природни состојки + лекови
Црвен код – природни состојки + хемикалии
Црн код – само хемикалииСекоја „лента„ има различни состојки, како и различно делување а еве што тие значат:
Флуорид (бел дел) е највредната и најважна

loading...