Драма над Балтикот: Путин пратил вооружени авиони, Британците ги кренале ловците во воздух

Наводно станувало збор за контролни летови и маневри во склоп на вежба.Од Британското воено воздухопловство забележале неколку руски авиони-ловци и еден транспортер како во меѓународен воздушен простор го надлетуваат Балтичкото Море.
Британците ги подигнале своите ловци, кои успеале да ги идентификуваат непознатите авиони, по што се открило дека станува збор за рутински летови.
Британското воено воздухопловство објави и фотографии од случувањата во воздухот над Балтикот.

НАТО поради ситуацијата во Украина го засили своето присуство во и околу Балтичкото Море, откако некогашните советски републики, а денешни члнки на НАТО, Естонија, Летонија и Литванија изразија загриженост дека Москва и Путин по украина можат да фрлат око и на нив.Од Британското воено воздухопловство забележале неколку руски авиони-ловци и еден транспортер како во меѓународен воздушен простор го надлетуваат Б

Пронајдете не на следниве мрежи: