Драма во Скопје: Повреден пожарникар, таткото го удрил по глава откако му го спасил детето

Loading...

Еден пожарникар од скопската противпожарна единица бил повреден откако спасил дете од пожар, а таткото го удрил со лопата во главата.Пожарникарот учестувал во гаснењето на пожар кој избувнал на „Павел Шатев“, во близина на МВР.
Полицијци го внеле во полициско комбе мажот кој го повреди пожарникарот и го спровеле во станица.
-Група граѓани, собрани во дворот на бараката од каде што доаѓал чадот, ги нападнале пожарникарите. Со повреди на главата еден од пожарникарите итно е пренесен во болница. Граѓаните биле лути што пожарникарите се појавиле оти во дворот горело ѓубре. Пожарот веднаш бил локализиран. Пријавата  е од соседи кои го забележале чадот и стравувале дека пожарот може да се прошири- изјави на скопската противпожарна бригада Ѕвоно Томевски.Пожарникарот учестувал во гаснењето на пожар кој избувнал на „Павел Шатев“, во близина на МВР.
Полицијци го внеле во полиц

loading...