Држави кои треба да ги избегнете во 2014 година!

Loading...

Писателот и филантроп William D. Chalmers ја објави листата на држави кои не треба да ги посетиме во 2014 годинаСаудиска Арабија
Во оваа земја никој и не може да влезе како турист, бидејќи имаат мошне рестриктивна политика, што е штета. Саудиска Арабија е земја со богато наследство – вредна и интересна за да се посети. „Кралот Абдул Азис бин Сауд еднаш изјави дека неговата земја ќе преживее единствено ако не ја посетуваат странци. Мошне паметно. Очигледно ќе пропуштиме сексуално злоставување.“ вели Chalmers.
Венецуела
Тажно е што политичката смена не донесе никакви промени за туристите во оваа прекрасна земја. Несигурноста, сѐ уште, се чувствува на секој чекор, а убиствата се секојдневна појава, исто како и киднапирањето и крадењето автомобили.

 
Русија
Иако станува збор за убава земја, сепак не е забавна за туристите. Има бесмислена бирократија, скапи визи, недостаток на хигиенски средства. Премногу лоша храна и лоша услуга. „Нема ниту добра забава бидејќи Русија има антихомосексуални закони.“ пишува филантропот.

Нигерија
„Како да испаднала од еден од Дантеовите кругови на Пеколот“ пишува Chalmers.
Листата на негативности е премногу долга. Пренаселена е, со многу насилства и ненормален сообраќај. Најлошо за туристите е тоа што за сѐ што ќе посакаат мора да платат мито.
 

 Саудиска Арабија
Во оваа земја никој и не може да влезе како турист, бидејќи имаат мошне рестриктивна политика, што е штет

loading...
Loading...