Државно поединечно првенство во куглање за сениори и јуниори за 2014 година

Кугларската федерација на Македонија Ве поканува на Државното поединечно првенство за сениори и јуниори за 2014 година.Првенството ќе се одржи на 13 и 14 декември (сабота и недела), каде на 13.12.2014 година натпреварувањето ќе се одржи во кугланата во СЦ „Борис Трајковски”, додека на 14.12.2014 година во кугланата „Мусандра” во ГТЦ.
Извлекувањето за редоследот на учесниците ќе се одржи на 10.12.2014 година (среда) во кугланата Мусандра во 13 часот.
Натпреварувањето ќе се одвива во две серии по 120 кугли, за победник ќе биде оној којшто во двата дена ќе собори повеќе дрва – спрема техничкиот правилник на КФМ.
Резултатот на јуниорите(ките) се смета и за сениорска конкуренција, а право на настап ќе имаат сите регистрирани играчи за 2014 година.Првенството ќе се одржи на 13 и 14 декември (сабота и недела), каде на 13.12.2014 година натпреварувањето ќе се одржи во кугланата во СЦ „Бор

Пронајдете не на следниве мрежи: