Џудо Клуб “ДРИМ” Струга освои 5 медали на меѓународниот божиќен натпревар во Софиа

На 07.12.2013 во Софиа Р.Бугарија, Џудо Клуб “ДРИМ” Струга учествуваше на меѓународниот божиќен натпревар организиран од ЏК “Локомотив” Софиа.На овој натпревар учество земаа повеќе од 300 џудисти од Бугарија, Србија, Грција и Македонија во категориите полетарци и пионери.  ЏК “ДРИМ” настапи со 6 натпреварувачи и освои 5 медали од кој 2 златни, 1 сребрена и 2 бронзени, што е огромен успех за клубот!
Со медали се закитија:
Злато:
1.Михаил Касниоски -24кг (2 борби, 2 победени со ипон)
2.Кристијан Глигороски -45кг (4 борби, 4 победени со ипон)
Сребро:
1.Андреј Симоноски -30кг ( 5 борби, 4 победени со ипо 1 изгубена во финале)
Бронза:
1.Андреј Вељаноски -30кг (6 борби, 5 победени со ипон 1 загубена)
2.Димитар Донески -45кг (4 борби, 1 победена со вазари и 3 изгубени)На овој натпревар учество земаа повеќе од 300 џудисти од Бугарија, Србија, Грција и Македонија во категориите полетарци и пионери.  ЏК “ДРИМ”

Пронајдете не на следниве мрежи: