Дугин очекува Турција да го напушти НАТО и да се дистанцира од Западот!

Loading...

Единствен адекватен одговор на Ердоган по атентатот врз Рускиот амбасадор ќе биде излегување на Турција од НАТО и дистанцирање од Западот – смета Александар Дугин, политички аналитичар и професор,  пренесува Инфомакс.Убиен е рускиот амбасадор во Турција. Со такви провокации почнуваат светските војни. И јасно е зошто рускиот амбасадор е убиен баш сега. Русија и Турција се зближија со брз чекор. А, глобалистичката администрација е на издишување во САД. Поради тоа – сега или никогаш: друг момент за почеток на Трета Светска војна, или барем нова руско-турска војна нема да има.
Ова е агонија на глобалистичките елити во Вашингтон која умира. Токму оние по чии инструкции е соборен рускиот авион. Токму тие, кои организираа пуч во Турција на 16-ти Јули.
Ако сега започнеме војна, нарачателите ќе се радуваат. Јасно е дека Турција ќе се извини – тоа е логично. Политички, од сето ова првенствено ќе страда Ердоган. Но постои само еден начин да се спаси ситуацијата во Турција – да се објави итен излез на земјата од НАТО.
Се бројат часовите, па дури и минутите. Жалиме поради смртта на нашиот херојски дипломат Андреј Карлов. Тој херојски загина на првата линија на фронтот. Се надева дека ова е последен злочин на крвавата Хилари и оние кои стојат позади неа. Убиен е рускиот амбасадор во Турција. Со такви провокации почнуваат светските војни. И јасно е зошто рускиот амбасадор е убиен баш сега. Русија и Т

loading...