Дури во февруари вистинска зима!

Loading...

Додека во одредени делови од светот температурите се екстремно ниски-кај нас пролет!Во регионот температурите овие денови се особено високи во одредени делови достигнуваат и до 18 степени.
Поради високите температури на многу планини воопшто и да нема снег.
Според мислењето на метеоролозите топлото време е последица на делувањето на простран циклон. Па така во овие делови на Европа доаѓа до топол воздух и до топло време.
Сериозен пад на температурите и снег може да очекуваме кон крајот на јануари и почетокот на февруари, а таквото време ќе се задржи до март. Во регионот температурите овие денови се особено високи во одредени делови достигнуваат и до 18 степени.
Поради високите температури на мно

loading...
Loading...