Два земјотреси ја стресоа Македонија

Loading...

Земјотрес од 3,2 степени според Рихтер пред повеќе од половина час бил почуствуван во близина на Ресен.Според  Европскиот сеизмолошки завод  потресот бил на 5 километри северозападно од Ресен и 4 километри западно од Јанковец на 2 километри длабочина.
Пред еден час пак жителите на Пехчево почувствувале потрес кој  бил со јачина од 2,7 степени според  Рихтеровата скала.
Епицентарот бил на 6 километри западно од Пехчево и 8 километри северно од Владимирово, исто така на 2 километри длабочина.
 Според  Европскиот сеизмолошки завод  потресот бил на 5 километри северозападно од Ресен и 4 километри западно од Јанковец на

loading...