Две апсења на скопскиот аеродром

Loading...

Вчера во 12.00 час на ГП Аеродром „Александар Велики“-Скопје како депортирано лице допатувал Д.И. (36) од Штип. По извршена пасошка контрола било утврдено истиот евидира но стоп листата со мерка „A“ (Апси).
 Во 17.00 часот лицето е предадено на полициски службеници од СВР Скопје за спровод до Казнено поправната установа Струмица.
Истиот ден два часа подоцна, односно во 14.20 час на ГП Аеродром „Александар Велики“-Скопје како депортирано лице допатувал М.Г. (27) од Битола.
По извршена пасошка контрола било утрвдено дека истиот евидира на стоп листата со мерка „A“ (Апси). Во 15.00 часот лицето е предадено на полициски службеници од ПО Петровец за спровод до Казнено поправната установа Битола.Во 17.00 часот лицето е предадено на полициски службеници од СВР Скопје за спровод до Казнено поправната установа Струмица.
Истиот ден два

loading...