Две од пет лица даваат погрешен одговор: Дали го знаете решението на оваа задача?

Loading...

Некои задачи на прв поглед изгледаат едноставно, но луѓето често при избрзување даваат неточни одговори.Истражувањата во Јапонија покажале дека само 60% од луѓето во своите дваесетти години точно одговараат на оваа задача.
Меѓутоа, во 1980 година тој број изнесувал дури 90%!
Дали вие го знаете точното решение? Напишете го одговорот во коментар!Истражувањата во Јапонија покажале дека само 60% од луѓето во своите дваесетти години точно одговараат на оваа задача.
Меѓутоа, во 1980 год

loading...