Две причии поради кои ќе почнете секој ден да ја чистите спалната соба и да ја перете постелината

Loading...

Не сакаме да ве плашиме, но кога се работи  за одржување на хигиената  на вашиот животен простор   ви препорачување  често да ја менувате и перете постелината…Да, општо познато  е дека местото  каде што спиете мора да биде беспрекорно чисто. Британски Маил Онлајн  скоро објави текст во кој др. Лиса Акерли објаснува зошто е многу важно да ја перете постелината.
Вашата спална соба  е место каде  вршите една од најважните работи  во  животот – спиење. За спиењето  да ви годи  и  да ве регенерира и  зајакне не само што  треба да спиете пмеѓу 6,  8 часот до 7, 8 часот следниот ден, туку треба да спиете и  во  проветрена и чиста соба.
Покрај проветрувањето морате секојдневно  да ја чистите прашината.
Проветрувајте ја постелата но  докторката Лиса советува  и  да ја перете на најмалку 60 или 90 степени вклучувајќи  ги  перниците за да се спасите од бактерии, грини и  габички.
Едноставно доколку  не ја чистите собата со правосмукалка и не ја чистите прашината  и барем на секои 5 до 7 дена не ја перете постелината можете да станете подложни на вируси  и да стаете чувствителни на грини. И  едното и  другото  можат да ви  го загрозат здравјето.Да, општо познато  е дека местото  каде што спиете мора да биде беспрекорно чисто. Британски Маил Онлајн  скоро објави текст во кој

loading...