Еден – два победа за ŠKODA – брендот го прослави совршениот почеток на новата APRC сезона

Loading...

> Прво и второ место на Whangarei релито во Нов Зеланд> Бранителите на титулата Гил / Мекнил избија на првото место пред европските шампиони Копецки и Дреслер> Fabia Super 2000 е супериорен автомобил: “Фантастична победа за тимот на ŠKODA MRFФабрички поддржаниот тим ŠKODA MRF прослави еден – два победа на првото рели од шампионатот на Азија  – Пацифик ( APRC ). При одбраната на шампионската титула  дуото Гил / Мекнил едниот од Индија и другиот од Нов Зеланд победија на релито Whangarei во Нов Зеланд со 11,9 секунди предност пред европските шампиони Копецки и Дреслер двајцата од Чешка. Двата ŠKODA MRF тима имаа удобно водство пред своите конкуренти и ги освоија сите 14 специјални фази на првата од вкупно шесте трки од APRC сезоната, благодарение на Fabia Super 2000,  која уште еднаш ги покажа своите извонредни преформации.

“Сум бил многу блиску до победа на ова рели, но овој пат конечно успеав. Ова е фантастична победа за целиот ŠKODA MRF тим”- изјави Гил. Фабрички поддржаниот тим ŠKODA MRF прослави еден – два победа на првото рели од шампионатот на Азија  – Пацифик ( APRC ). При одбраната

loading...
Loading...