Еден од најпознатите критичари на режимот на Путин беше пронајден мртов во својот дом

Алексеј Девоченко, руски актер и познат критичар на политиките на Владимир Путин е пронајден мртов под сомнителни околности во својот дом во Москва.Четириесет и девет годишниот актер Девоченко е пронајден во својот стан, како што пренесуваат украинските медиуми, лежејќи во базен од сопствената крв.
Русиот актер бил познат и како критичар на Владимир Путин, што е едно од најопасните работи во „царската држава“, како што ја нарекувал Алексеј.
Полициско официјално лице одби да ја поврзе смртта на Девоченко со неговиот политички ангажман.
– Постојат основи за претпоставка дека убиството на уметникот е од криминален карактер, истакнал неименуван извор.
Пред две години Девоченко се спаси од убиство при напад во метро станица во Москва.Четириесет и девет годишниот актер Девоченко е пронајден во својот стан, како што пренесуваат украинските медиуми, лежејќи во базен од сопствената

Пронајдете не на следниве мрежи: