ЕХФ покрена постапка против Сергеј Самсоненко

Европската ракометна федерација (ЕХФ) денеска официјално информираше дека е покрената постапка во Судот на оваа ракометна инстутуција против претседателот на РК Вардар, Сергеј Самсоненко поради навредливи изјави во медиумите, пренесува Екипа.„За време на прес-конференцијата која се одржа во Скопје на 26.април 2014, Самсоненко под знак прашање ја постави независноста и непристрасноста на ЕХФ судиите. По испитувањето на комплетниот случај и комплетната документација испратени од предлагачот на постапката, претседателот на Судот на ЕХФ го прифати барањето за покренување постапка согласно правните регулативи на ЕХФ“ – информираат од ЕХФ.
ЕХФ бара од Самсоненко да достави изјава за целиот настан најдоцна до 19 мај.„За време на прес-конференцијата која се одржа во Скопје на 26.април 2014, Самсоненко под знак прашање ја постави независноста и непристрасно

Пронајдете не на следниве мрежи: