ЕКСПЕРТИТЕ ОТКРИЛЕ: Еве зошто патниците од Боингот 777 биле пронајдени без облека!

На фотограгиите од погинатите во трагичната несреќа на боингот 777 кој беше соборен над Украина, се видела една неочекувана работа- некои од патниците биле пронајдени голи односно некои од нив биле само по долен веш.Веднаш се појавија бројни теории на завери со кои буквално се погодувало поради што би можело тоа да биде така, но се јавиле и стручњаците кои ја објасниле оваа појава.
Експертот на несреќата Алан Деил рекол дека до тоа се доаѓа кога патникот кој е исфрлен од авионот при падот e изложен на силни ветрови кои буквално поради брзиот пад можат да ја искинат облеката од телата.

Што ќе се случи со патниците во текот на ваква несреќа во голема мера зависи од позицијата на авионот на кја се наоѓа во моментот на почетокот на падот.
Како што објаснил Деил Боингот 777 најверојатно имал брза декомпресија , во текот на која луѓето на таа висина се онесвестувале, па се петпоставува дека голем број од патниците во текот на падот биле без свест. Веднаш се појавија бројни теории на завери со кои буквално се погодувало поради што би можело тоа да биде така, но се јавиле и стручњаците кои ја о

Пронајдете не на следниве мрежи: