Елон Маск наредната година ќе го претстави моделот на новиот Tesla 3

Loading...

Сопственикот на Tesla Motors, Елон Маск, на Твитер откри нешто повеќе за новата електрична лимузина. Маск најави дека моделот за прв пат ќе биде прикажан во март следната година, но и дека на американскиот пазар ќе чини 35.000 долари.Заинтересираните купувачи ќе можат да го нарачаат моделот по претставувањето, но првите испораки ќе стартуваат во 2017 година, бидејќи претходно мора да се заврши изградата на новата фабрика за производство на батерии во Невада.
Од почетокот на годината, па до крајот на август, Tesla Motors само на американскиот пазар продале 12.950 возила, со раст од 6,1% во однос на истиот период лани.Заинтересираните купувачи ќе можат да го нарачаат моделот по претставувањето, но првите испораки ќе стартуваат во 2017 година, бидејќи претходно мо

loading...
Loading...