Еве ги работите кои Заев ќе ги исполни, а не ги прочита во неговата Програма

На денешната прес конференција, лидерот на СДСМ Зоран Заев ја презентираше “новата Палома програма” на Владата предводена од СДСМ, но еве ги работите кои шпто реално ќе ги оствари за сметка на работите кои во денешната прес конференција ги излажа.– двојазичност на цела територија на Република Македонија како вовед во бинационална и федерална држава – разговори за промена на знамето химната и грбот на Македонија – двојазични банкноти во Македонија – парични казни до 5000 евра за тие што нема да се служат со албанскиот јазик – двојазични униформи на симболот на македонската државност, македонската армија и македонската полиција. – носење на декларација за осуда на геноцид на партизаните кои што ја создадоа Асномска Македонија, Србите, Бугарите…. – крајната цел е виткање на кичмата за промена на името -бркање на работа од чистачка до министер и партиски вработувања
Освен тоа, СДСМ во нивната програма има намалување на бројот на часовите на учениците што значи отпуштање на наставници и професори во образованието. Во Палома програмата е и воведување на рамен данок, што значи зголемување на даноците и пресликување на работењето на општина Струмица на цела територија на Република Македонија, а тоа значи местење на тендери на кланот Заеви, криминалот во Случајот Глобал, лажни инвестиции на празни ливади, наместени тендери за набавка на гас итн.– двојазичност на цела територија на Република Македонија како вовед во бинационална и федерална држава – разговори за промена на

Пронајдете не на следниве мрежи: