Еве како Apple ќе направи потенок iPhone!

Loading...

Како што ни е на сите познато, Apple се гордее со дизајнот на своите производи и не се срами да се пофали со тоа. Еден од предусловите на добар дизајн се тенки уреди…Како што напредуваат новите модели на iPhone и iPad, се потешко е за компанијата да ја намалува нивната големина и дебелина. Оваа година, Apple се фокусира на самите екрани, со цел да скрати драгоцени милиметри.
Информацијата ни доаѓа од снабдувачкиот синџир на компанијата, која вели дека се работи на нов вид на LED панел, кој има дебелина од само 0,4 милиметри – цели 33% (0,2 милиметри) потенок од оној на iPhone 5s. Наводно, сличен панел ќе се користи и кај новиот iPad, исто така намалувајќи ја дебелината за 33%.
Повеќе на: gsm.mkКако што напредуваат новите модели на iPhone и iPad, се потешко е за компанијата да ја намалува нивната големина и дебелина. Оваа година, Apple се

loading...
Loading...