Еве како да ги сварите јајцата без ниту едно пукнато!

Loading...

Најдобро е да купите што поситни јајца, бидејќи тие вообичаено се потврдиЕве неколку трикови кои ќе ви помогнат до совршено да ги сварите јајцата за Велигден:
Најдобро е да купите што поситни јајца, бидејќи тие вообичаено се потврди. Ако сте во можност можете да купите и домашни јајца. Подобро е да купите што посветли јајца за полесно да се офарбаат и да ја примат бојата.
Најдобро е да ги варите јајцата на тивок оган, а водата во која ги варите претходно убаво посолете ја, а можете да додадете и лажичка оцет во неа. Пред варењето немојте никако да ги извадите директно од фрижидер, туку оставете ги на собна температура да се стоплат.

 
Јајцата ставете ги во ладна вода, па постепено загревајте ги за да избегнете пукање. Пред варењето убаво измијте ги за да ја симнете целата нечистотија од нив. За да се олупат полесно по варењето потопете ги во ладна вода. Ако се придржувате до сите овие совети вашите јајца ќе бидат совршени без ниту една пукнатина.
Еве неколку трикови кои ќе ви помогнат до совршено да ги сварите јајцата за Велигден:
Најдобро е да купите што поситни јајца, бидејќи тие в

loading...
Loading...