Еве како да отстраните брадавица во домашни услови

Loading...

Изгледа навистина грдо и ве нервира. Зависно од видот, може да се отстрани со ласер, хируршки, со горење со азот… Но, ево како ефикасно можете да ја отстраните и сами за само неколку дена.– Отворете една капсула со витамин А, измешајте ја со една капка лимунов сок и малку сол и намачкајте го израстокот. Ова помага особено ако брадавицата е рамна.
– Или, по неколку пати дневно мачкајте го израстокот со бела креда која се користи за пишување на таблите во училиштата. За само неколку дена израстокот ќе биде минато.
– За оваа намена ефикасно е и мачкањето со млеко од смоква или сок од маслачак или билката росопаст која расте најчесто покрај огради. Течноста од оваа билка ја отстранува брадавицата за 2 до 3 дена.– Отворете една капсула со витамин А, измешајте ја со една капка лимунов сок и малку сол и намачкајте го израстокот. Ова помага особено ако б

loading...