Еве каков живот вирее во најдлабоката и НАЈМРАЧНАТА точка на океаните!

Loading...

Маријанскиот ров со својата длабочина од 10 километри е најдлабоката точка во океанот. Имено, таму се спојуваат неколку тектонски плочи, од под нив

loading...