Еве кога жените најмногу УЖИВААТ во сексот!

Loading...

Најголемото задоволство во сексот жените почнуваат да го искусуваат на 40-годишна возраст, утврди студија во САД.Според сексолозите, кон и по 40-те години, жените повеќе не се опседнати од изгледот на своето тело – веќе не се вознемируваат ниту од вишокот килограми, ниту од недостатоците на својата фигура. Затоа, тие се опуштаат и го добиваат саканото задоволство. Ова мислиње го споделија 65% од испитаничките.
Покрај тоа, на оваа возраст тие престануваат да доживуваат илузии кон мажите и преферираат да бидат крајно искрени. Истражувањето покажа дека по 40-те години, жените поретко симулираат оргазам (само 37% наспроти 55% на млада возраст). Дамите знаат како да дојдат до задоволство и вешто ги водат партнерите – така сметаат 77% од испитаниците.
Освен тоа, 70% жените кои учествувале во анкетата, рекле дека се чувствуваат посигурни во сексуалниот живот во споредба со времето кога биле 20-годишни.
Според сексолозите, по 40-те години, жената разбира дека младоста завршува и затоа прави сѐ за да се чувствува попривлечна и сексуална.Според сексолозите, кон и по 40-те години, жените повеќе не се опседнати од изгледот на своето тело – веќе не се вознемируваат ниту од ви

loading...