Еве ШТО го отежнува оргазмот на жената!

Loading...

Најновото истражување на Универзитетот на Квинсленд во Австралија дојде до интересни резултати: Имено, жените во хетеросексуална врска со маж со шовинистички ставови имаат потешкотија да доживеат оргазам.За потребите на истражувањето, биле земени две групи од жени во хетеросексуални врски: едната група броела 339 жени, а другата 323. Првиот експеримент имал за цел да измери колку жената верува во „спротиставениот шовинизам“, односно гранка на шовинизмот што „ја подразбира женската пасивност и убедувањето дека жената треба да се ослони на мажот.
Истражувачите откриле дека жените со ваквото убедување мислат дека мажот треба да биде себичен во кревет и го гледаат сексот како должност кон мажот, а не како активност што води до задоволство. Од друга страна, жените што биле посебични во кревет, се покажале како поспособни да уживаат во сексот и да доживеат оргазам од првата група.За потребите на истражувањето, биле земени две групи од жени во хетеросексуални врски: едната група броела 339 жени, а другата 323. Првиот експерим

loading...