Eве што навистина значат популарните емоџи срциња..

Loading...

Иако сите ги користиме поприлично интуитивно, тие се направени како би изразиле одредена емоција. Погледнете што популарните емоџи срциња навистина значат.Популарните емоџи сите ги користиме на начин на кој што ни одговара во тој момент,но постои и оригинална замисла што секој од нив значи. Особено се чини едноставно кога се во прашање срцињата,па иако црвеното срце на сите е јасен знак на искрена љубов,жолтото и синото срце често остануваат под знак прашалик кога е значењето во прашање.
Еве што навистина значат:
-Црвено срце – претставува вистинска љубов

-Црно срце – претставува тага или морбидност. Некои корисници го употребуваат како израз на црн хумор
.
-Жолто срце – претставува среќа и пријателство

-Зелено срце – симболизира љубомора. Но може да се користи и кога сакате да изразите љубов према органска и здрава храна

-Сино срце – најчесто се користи за поддршка на заболените од аутизам

-Розево срце со ѕвездички – обично го користат корисниците на Инстаграм како би привлекле внимание на своите постови

-Две срциња,едното помало од другото – значат дека љубовта е во воздхот,но често го користат и мајките како би изразиле љубов спрема своите деца.Исто значење има и емоџи-то на две споени срциња.

-Розево срце кое трепери – означува голема емоција,возбуденост,пеперутки во стомакот,но и самиот живот.

-Розеви срциња во срце – срце кое означува заљубеност.
Популарните емоџи сите ги користиме на начин на кој што ни одговара во тој момент,но постои и оригинална замисла што секој од нив значи. Особено се

loading...