Еве што не смеете да консумирате пред вежбање!

Loading...

Пред секое вежбање телото треба да биде добро хидрирано, односно мора да го обезбедите со доволно течности.Притоа е многу важно што пиете, затоа што одредени лоши пијалоци може да ви го расипат тренингот. Кога телото е дехидрирано, мускулите немаат доволно сила и ви недостасува прецизност и рамнотежа, кои се потребни за добар тренинг.
Пред и после вежбањето на телото му е потребно хидратизирање, а тоа значи дека 2 часа пред вежбањето треба да испиете 6 децилитри течности, 2 децилитри кога се загревате и уште 2 децилитри на секои 10 до 20 минути вежбање, зависно од тоа колку се потите.
Пред вежбањето не смеете да пиете:
1. Енергетски пијалаци на база на млеко;
2. Зашеќерени овошни сокови;
3. Алкохол;
4. Газирани сокови;
5. Спортски пијалаци.Притоа е многу важно што пиете, затоа што одредени лоши пијалоци може да ви го расипат тренингот. Кога телото е дехидрирано, мускулите немаат довол

loading...