Еве што пишуваа бразилските весници по катастрофалниот пораз на Бразил!

Не беше лесно ниту денес да се биде бразилски новинар во тамошните весници и да се опише со зборови она што се случи.Погледнете како изгледаа 11 насловни страници на бразилските весници…
1. „Estado de Minas“ – бела страница со 7 германски фудбалски топки и 1 бразилска со порака: Ако навистина сакате да се потсетите како беше, завртете ја страницата.
2. „Na! Noticia agora“ – расплаканите Луиз и Цезар со наслов „Срам над сите срамови“
3. „Super Noticia“ – карикатура на бразилски фудбалер со вреќа на главата4. „Еstado de Sao Paolo“ – засрамен селекторот Сколари и наслов „Понижување дома“
5. „Hoje Em Dia“ – црна страница со 5 ѕвезди за петте титули и шестата како паѓа со наслов „Срам“

6. „O Liberal“ – расплакани фудбалери и фанови со наслов „Понижување“
7. „А Trade“ – црна страница и наслов „Овде лежи сонот за шестата титула, почина од срам“
8. „Јornal do commercio“ – црна страница со наслов „Жал, срам, понижување, помрачување“9. „Zero Hora“ – шокирани фанови со наслов „Фијаско“
10. „Lanse“ – бела страница со наслов „Огорчување, бес, бол, фрустрација, иритација, срам, разочарување…кажи што чувствуваш и сам направи ја насловната.
11. „Metro“ – црна насловна на која се гледа затемнетиот стадион и само резултатот на семафорот 1:7.Погледнете како изгледаа 11 насловни страници на бразилските весници…
1. „Estado de Minas“ – бела страница со 7 германс

Пронајдете не на следниве мрежи: