EВЕ што се случува со пенисот кога температурите надвор се ниски!

Loading...

Некои мажи би можело да ги фати паника кога ќе видат што им се случува со пенисот и тестисите кога ќе излезат надвор на студот. Имено, телото ги жртвува како виталните органи би останале топли…Верувале или не, пенисот на многу ниски температури постанува се помал и потенок. Може да се скрати до 50% додека обемот знае да се смали до 30% зависно колку е надвор ладно, тврдат уролозите.
Имено, на студот жилите од надворешните делови се смалуваат бидејќи на тој начин се чува температурата,особено на неговиот средишен дел каде се наоѓаат виталните органи. И дотокот на крв е намален,што влијае на неговата величина. Во исто време до промени доаѓа и на тестисите кои се повлекуваат према телото обидувајќи се да ја сочуваат својата топлина.
Но,место за паника НЕМА. Кога се враќате во топла просторија, се се враќа во нормала – па така и димензијата на пенисот.Верувале или не, пенисот на многу ниски температури постанува се помал и потенок. Може да се скрати до 50% додека обемот знае да се смали до 30% за

loading...