Еве зошто е важно да спиете на вашата лева страна!

Loading...

Не секој знае дека позата што ја практикуваме додека спиеме е од суштинско значење за нашиот организам, а најмногу влијае врз варењето.Добро е познато дека во античките времиња, монасите практикувале да легнат по секој оброк, што им го правело варењето полесно.
Ова го потврдува и ајурведската медицина, најстарата ориентална медицина, која советува да се спие на страна, поточно на левата страна.
Еве и неколку причини поради кои, според ајурведа, треба да спиете на левата страна на телото.
Спиењето на левата страна на телото:
– ја олеснува лимфната дренажа;– му олеснува на срцето да ја праќа крвта надолу;– подобро ги отстранува штетните материи;– придонесува за здраво функционирање на слезината;– поттикнува добро варење;– потпомага на дотекот на крвта во срцето;– придонесува за послободен протек на жолчката
Кога спиеме на левата страна, нашиот лимфен систем, желудникот и црниот дроб, но исто така и мочниот меур и панкреасот, се во состојба да ги ослободуваат отпадните производи и да истекуваат полесно кон уринарниот систем и полесно да ги произведуваат ензимите, кои на телото му се потребни за неутрализирање на масните киселини.
Со помош само на спиењето вие ќе го промените функционирањето на целиот ваш организам и ќе си го подобрите здравјето.Добро е познато дека во античките времиња, монасите практикувале да легнат по секој оброк, што им го правело варењето полесно.
Ова го

loading...