Еве зошто кинеските лекови се штетни по здравјето!

Регулаторната агенција за лекови и здравство (MHRA) предупреди за опасноста што се заканува од нелиценцираните традиционални кинески лекови кои се достапни преку интернет, а содржат екстремно високи количини на арсен, олово и жива.Шведската национална агенција за безбедност на храната открила дека еден од производите познат под различни имиња како Divya Kaishore Guggul или Chandraprabha Vatiand, а се користи за лечење ангина, забоболка, кожни инфекции и треска кај децата, содржи голема количина на арсен.
Прочитајте го целиот текст на najadise.mkШведската национална агенција за безбедност на храната открила дека еден од производите познат под различни имиња како Divya Kaishore Guggul или Ch

Пронајдете не на следниве мрежи: