Еве ЗОШТО машките антички статуи имаат МАЛИ полови органи!

Loading...

Статуите на мажи од римско или грчко време имаат забележливи торзоа, убави и цврсти раце и нозе, телото им е искличително мускулесто. Но, некои делови не се многу импресивни, како на пример половиот орган.Дури и статуата на библискиот херој Давид, дело на Микеланџело, која се смета за еден од најубавите мажи во историјата, не е многу „надарена“.
Во еден блог каде што се зборува за историјата, се откриваат стандардите за убавина во тоа време, кои многу се разликуваат од овие денешниве.
– Денес, големите машки полови ограни се повеќе ценети, отколку помалите, но тогаш, во старото време, се сметало дека помалите пениси се повеќе вредни, отколку поголемите – пишува во блогот.

 
Историчарот Кенет Довер во својата книгра за грчката хомосексуалност говори дека помалите машки полови органи биле попожелни од останатите.
– Мажите со поголеми полови органи биле сметани за помалку интелигентни, помалку привлечни и промискуитетни – вели Довер во книгата.Дури и статуата на библискиот херој Давид, дело на Микеланџело, која се смета за еден од најубавите мажи во историјата, не е многу „надарена&

loading...
Loading...