Еве зошто ни текнуваат најдобрите идеи додека се тушираме!

Loading...

Релаксацијата е клучна во креативното размислување и ова тврдење е поткрепено со бројни научни докази.На овој начин, тим на психолози објаснуваат зошто најдобрите идеи луѓето ги добиваат додека се тушираат. 
Осамувањето под туш нуди можност на фокус на себеси, наспроти работата во околина, преполна со дистракции.
Бриџит Шулт, авторката на книгата „Восхитени: како да работите, сакате и да се забавувате во времето кога немате време“, се согласува со психолозите, велејќи дека луѓето треба да се релаксираат за да можат да се инспирираат.
Психолозите советуваат дека секој треба да создаде простор во својот живот само за себе, а тоа денес најчесто се случува само додека се тушираме.На овој начин, тим на психолози објаснуваат зошто најдобрите идеи луѓето ги добиваат додека се тушираат. 
Осамувањето под туш нуди мож

loading...
Loading...