Еве зошто сите сакаат да бидат пратеници!

Loading...

Според она што може да се види од сликата, денешната дебата ја следат само 35 пратеници од вкупно 123 кои добија мандат во овој собраниски состав. Полупразна сала, во моментот кога се расправа за избор на членови и претседател на Комисијата за лустрација. 
Пратеничката плата е околу 1000 евра, или 3 пати повсиока од просечната плата во Македонија, а пратеничкото работно време е најфлексибилно. Очигледно затоа сите сакаат да станат пратеници.Полупразна сала, во моментот кога се расправа за избор на членови и претседател на Комисијата за лустрација. 
Пратеничката плата

loading...
Loading...