Фатен пензионер со пола тон кокаин

Loading...

На јахтата на неименуван 70-годишен Британец, поморската полиција на Република Ирска пронашла кокаин во вредност од 100 милиони фунти.  Пензионерот заедно со двајца членови на екипажот пренел товар со кокаин, во вредност од 100 милиони фунти, а претходно со својата јахта ги посети енецуела и Тринидад, пред планираното враќање во Британија.
„Ноќта беше многу мрачна, веруваме дека тие не знаеја дека сме им во близина, се додека не стигнавме на палубата“ – изјави капетанот на поморската полиција Дејвид Бери.
Патот околу југозападниот дел на Ирска е еден од омилените на криумчарите, кои шверцуваат роба од Африка и Јужна Америка во Европа.  Пензионерот заедно со двајца членови на екипажот пренел товар со кокаин, во вредност од 100 милиони фунти, а претходно со својата јахта ги посети е

loading...
Loading...