ФБ групата преку која се организира хуманитарна помош со апел до маркетите

Администраторите и модераторите на групата Humanitarna pomos za poplavenite semejstva vo Skopje испратиле апел до сите маркети за да помогнат во реализција на конкретна активност во врка со поплавите кои го погодија Скопје и околината.Имајќи предвид дека голем број лица коишто сакаат да донираат, не се во можност купени продукти коишто се неопходни да ги однесат до собирните пунктови, да овозможите во секој од вашите маркети да има собирен пункт на продукти коишто ќе бидат купени кај вас. Поедноставно, да овозможите лица да купуваат продукти коишто сакаат да ги донираат, да ги остават во вашиот маркет, на место одредено за тоа, и тоа одделно водата, а одделно другите продукти поделени во групи/кутии: конзервирана храна и средства за хигиена. Штом ќе има доволна количина за преземање, просторот во вашиот маркет веднаш ќе ви биде ослободен од наши волонтери коишто ќе дојдат и со свое возило ќе ги подигнат продуктите, и ќе ги транспортираат онаму каде што е потребно. Со ова би дале бескрајно голем придонес за вистинска помош на настраданите. Доколку сте согласни, имајќи предвид дека секој од вас има и свои возила, транспротот може да биде извршен и од ваша страна, со што дополнително би помогнале во експедитивноста со којашто се вршат активностите.Доколку на вашиот маркет му е потребна и логистика при самото прибирање на продуктите коишто ќе бидат кај вас за да бидат донирани од граѓани, можете да се обратите и од нашата група да се јави волонтер којшто ќе дојде во маркетот за успешна реализација на активноста, се вели во апелот испратен до маркетите.Имајќи предвид дека голем број лица коишто сакаат да донираат, не се во можност купени продукти коишто се неопходни да ги однесат до собирните пунк

Пронајдете не на следниве мрежи: