Фејсбук го замени популарното копче „Like“

Loading...

Копчето за „Like“ на „Фејсбук“ стана толку популарно што не можеме да го замислиме поинакво. Можете ли да замислите – Фејсбук го замени копчето за „Like“.
Копчето за „Like“ на „Фејсбук“ стана толку популарно што не можеме да го замислиме поинакво. Сепак, компанијата одлучила да го промени. Од својот почеток во 2010, „Фејсбук“ дури сега ни го претставува новиот изглед на копчето.
Најголемата промена е во тоа што раката со палецот нагоре е заменета со копче со малото лого на социјалната мрежа. Но оваа промена ќе се забележи само надвор од социјалната мрежа, на интернет-страниците. Копчето можеби веќе сте го забележале, тоа се тестирало од средината на октомври.

Ова изгледа како безначајна промена, но според компанијата, копчињата за споделување и она познатото „Like“ дневно се погледнуваат над 22 милијарди пати низ над 7,5 милиони страници. Наскоро, планирано е начинот на кој функционираат овие копчиња да биде различен за секоја култура.
Извор: ФакултетиМожете ли да замислите – Фејсбук го замени копчето за „Like“.
К

loading...
Loading...