Фејсбук ќе ги казнува оние кои ќе изнудуваат „лајкови“

Loading...

Оваа нова мерка социјалната мрежа ја воведува со цел да се подобри секцијата „News Feed“ 
Многу компании со свои страници на Фејсбук постојано ги условуваат коризниците да ја „лајкнат“ нивната страна или пак да ја споделат со пријателите за да може да дојдат до информацијата или услугата која им треба.
Луѓето често реагираа на оваа појава, па ги споделуваат страниците, но доаѓаат до заклучок дека тие не се нешто подобри од други страници со ист број споделувања и „лајкови“.
Од овие причини Фејсбук се реши на ваков чекор. Со ова, активноста на страниците кои создаваат големи количини на непотребни информации (спам) видно ќе се намали.
  
Многу компании со свои страници на Фејсбук постојано ги условуваат коризниците да ја „лајкнат“ нивната с

loading...
Loading...