ФИФА се опамети: Симулациите да се казнуваат со црвен картон

Џим Бојси заменикот на Платини и втор човек во светската фудбалска куќа ФИФА, би можел да предложи неверојатно правило во фудбалската игра, во кое секој обид за симулација за пенал би се казнувал со црвен место досега со жолт картон.Оној кој без причина се фрла и паѓа на тревата, да биде исклучен веднаш. Тие кои симулираат да бидат етикетирани, а казната тешка, доколку нема никакви сомнежи дека се работи за симулација. ФИФА треба да ја разгледа можноста тавките играчи да се исклучуваат, бидејќи не сакаме да ја уништуваме фудбалската игра со користење технологија“, изјави Бојси.Оној кој без причина се фрла и паѓа на тревата, да биде исклучен веднаш. Тие кои симулираат да бидат етикетирани, а казната тешка, доколку нем

Пронајдете не на следниве мрежи: