Филип Петровски со порака до сите МАКЕДОНЦИ од целиот свет!

Loading...

Сите ми пишувате дали се ПРОТЕСТИРА?! Јас велам да се протестира! Прашувате како? Велам со знаме државно и со знаме со 16 краци. Прашувате каде? Велам СЕКАДЕ. Во вашиот град, по улици, по плоштади, по магистрални патишта, од куќа на куќа. На социјалните мрежи, во инбокс, до сите пријатели, ама буквално секаде. Можете и на Вајбер да протестирате. Праќајте пораки… секаде… Прашувате колку? Велам колку можете. Нема лимит. Можете и сами и илјада луѓе! И тука и во Германија и во Австралија и на Северен Пол…
Прашувате до кога? Велам до ПОБЕДА. До спасување на Македонија, до укинување на ДВОЈАЗИЧНОСТА и спречување на предавството.
Прашувате ќе успееме ли? Ви велам НЕ ЗНАМ, но и ви велам ЌЕ БИДЕ БОЖЈА ВОЉА!
Ме прашувате вреди ли? Ви велам ВРЕДИ.
Секој капка пот, секој атом, секоја капка крв ВРЕДАТ. Македонија е мајка. А за мајка што се прави? СЕ!Дали сум ви јасен???
Прашувате како? Велам со знаме државно и со знаме со 16 краци. Прашувате каде? Велам СЕКАДЕ. Во вашиот град, по улици, по плоштади, по магистрални патишта, од куќа на куќа…

loading...